onsdag 10 mars 2010

Matvete i mackan?


Matvete. Funkar suveränt istället för ris, är tuggigare och känns fräscht. Det som blir över kan man stoppa i brödet. Hade 2-3 deciliter, blandade med 2 liter mjöl (siktat dinkel, havregryn och quinoa, manitobamjöl - den lila påsen och 1 deciliter kruskakli). Ungefär. Hoppsan - hade glömt att göra ny surdeg, men hittade en påse surdegsjäst i skafferiet. I med den och så en liten, liten skvätt vanlig torrjäst (kanske en kvarts påse?). Vatten, cirka 8 deciliter, en skvätt sirap, olivolja och så salt - skjuts in i ugnen.
Ser och luktar gott ut! Hoppas det smakar lika bra.

2 kommentarer:

  1. Hej du! Följer din blogg om det är ok. :-)

    Dock hamnade jag som både bloggintresserad och följare, och jag är väl båda delarna - men nog verkar det lite pretto att vara med på två bilder? Vet du hur man hanterar det?

    SvaraRadera
  2. ps. min blogg har adressen petrabloggen.blogspot.com, om du vill kika in. :-)

    SvaraRadera