onsdag 10 mars 2010
Matvete i mackan?
Matvete. Funkar suveränt istället för ris, är tuggigare och känns fräscht. Det som blir över kan man stoppa i brödet. Hade 2-3 deciliter, blandade med 2 liter mjöl (siktat dinkel, havregryn och quinoa, manitobamjöl - den lila påsen och 1 deciliter kruskakli). Ungefär. Hoppsan - hade glömt att göra ny surdeg, men hittade en påse surdegsjäst i skafferiet. I med den och så en liten, liten skvätt vanlig torrjäst (kanske en kvarts påse?). Vatten, cirka 8 deciliter, en skvätt sirap, olivolja och så salt - skjuts in i ugnen.
Ser och luktar gott ut! Hoppas det smakar lika bra.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej du! Följer din blogg om det är ok. :-)
SvaraRaderaDock hamnade jag som både bloggintresserad och följare, och jag är väl båda delarna - men nog verkar det lite pretto att vara med på två bilder? Vet du hur man hanterar det?
ps. min blogg har adressen petrabloggen.blogspot.com, om du vill kika in. :-)
SvaraRadera